Курси сушистів
професійний курс 3 розряд
Що ми будемо вивчати
Вимоги
HACCP
Основи кулінарії
Ножі та
нарізку
Техніку безпеки
Рибу та
морепродукти
Овочі та
гриби
Що ми будемо готувати
Будем готувати
ролли
Суші, сашимі
Місо-супи
різні
Будемо готувати
салати
Лапшу з овочами
Інші
страви
Пропозиція діє:
Обов'язково прочитайте програму навчання
Програма курса "Кухар-сушист"
Основні принципи системи HACCP, законодавство у системі безпеки продукції
Основні поняття продовольчої безпеки та загальні засади харчового законодавства.
Правові основи технічного регулювання, огляду та контролю у закладах громадського харчування
Етапи впровадження та принципи системи HACCP. Практичні аспекти впровадження системи безпеки харчової продукції у закладах громадського харчування.
Відповідальність за порушення норм HACCP.
Законодавство та нормативні документи у галузі безпеки продукції
Поняття про раціональне харчування. Хімічний склад їжі. Харчові отруєння та інфекції. Санітарні норми та правила.
Умови праці, вимоги до безпеки праці. Основні види травматизму.
Обладнання підприємств громадського харчування та правила його експлуатації.
Первинна обробка страв на курсах кухарів.
Механічна та гідромеханічна обробка харчових продуктів
Характеристика овочів, схема їхньої обробки.
Обробка картоплі, форми нарізування, кулінарне використання.
Обробка капустяних, цибульних, плодових овочів, норми нарізки, їхнє кулінарне використання. Фаршування овочів.
Обробка грибів
Обробка фруктів, цитрусових
Обробка лускатої та безлускатої риби в залежності від розмірів. Обробка риби з кістяком. Обробка риби із хрящовим скелетом. Обробка нерибної водної сировини.
Напівфабрикати з риби для варіння, припускання та смаження.
Обробка яловичини, приготування напівфабрикатів із яловичини.
Обробка баранини та свинини, приготування п/ф.
Приготування натуральної маси з м'яса та п/ф із неї.
Обробка субпродуктів. Обробка свійської птиці, пернатої дичини, кроликів, п/ф із птиці. Підготовка тушок до теплової обробки. Виділення елементів тушок.
Технологічний цикл виробництва кулінарної продукції
Технологічні властивості сировини
Варіння, припускання
Смажіння, пряжіння
Тушкування
Запікання
Салати
Холодні закуски
Гарячі закуски
Салати та вінегрети, приготування та відпуск. Страви з овочів
Холодні страви та закуски з м'яса, риби та яєць
Значення супів у харчуванні, класифікація супів.
Бульйони. Приготування бульйонів.
Пюреподібні супи (суп-пюре, суп-крем)
Супи з крупами, бобовими, макаронними виробами.
Прозорі супи
Супи холодні.
Солодкі супи
Бракераж супів.
Страви з відварених, смажених, тушкованих грибів
Страви з відварених, припущених та смажених овочів
Страви з тушкованих овочів, запечені овочеві страви
Страви з відвареної та смаженої риби
Страви з рибної маси, запечені рибні страви
Страви з припущеної риби
Страви з тушкованої риби
Страви з нерибної водної сировини
Страви із запеченої риби
Страви з рубаної риби
Варіння м'яса, м'ясопродуктів та птиці. Приготування та відпуск страв
Тушкування м'яса, приготування страв із тушкованого м'яса
Смаження м'яса та м'ясопродуктів. Страви зі смаженого м'яса
Страви з натуральної та рубаної маси. Запечені страви з м'яса
Страви з пернатої дичини, кроликів
Яєчні, омлети
Макаронні вироби
Характеристика макаронних виробів, правила варіння макаронів, страви з них
Крупи та бобові
Характеристика продуктів переробки зерна. Підготовка круп, варіння каш
Коренеплоди
Овочі
Борошняні вироби
Класифікація соусів, п/ф для приготування соусів.
Приготування м'ясних соусів червоних та білих.
Рибні соуси.
Грибні, сметанні, молочні на вершковому маслі.
Холодні соуси:
Соуси на олії (майонези)
Соуси на оцті та столовому вині (маринади, салатні заправки)
Соуси промислового виробництва
Приготування солодких страв
Муси, самбуки, креми
Десерти
Охорона праці:
Способи кулінарної обробки харчових продуктів:
Концепція сировини, напівфабрикату (п/ф), технологічного процесу. Оцінювання якості продовольчих товарів.
Характеристика риби та рибопродуктів.
Характеристика м'яса та м'ясопродуктів. Схема обробки м'яса Обвалення. Нарізка, рубка.
Термічна та теплова обробка харчових продуктів:
Холодні страви та закуски:
Перші страви:
Супи
Другі страви.
Страви з овочів та грибів.
Страви з риби.
Страва з м'яса.
Страви з яєць та сиру.
Гарніри
Соуси
Солодкі страви та десерти, напої
Народження та історія виникнення суші
Обзор японських традицій
Інгредієнти
Правила японської трапези
Розвиток Nigiri Sushi
Традиційні напої (саке, чай)
Технологія приготування, виробниче приміщення, інвентар
Інгредієнти для приготування (рис, морепродукти, риба, овочі та коріння, водорості)
Соуси (соєвий соус, васабі)
Правила нарізки риби та використання інструментів
Опис різновидів риб. Способи визначення якості риби
Приготування рису
Приготування заправки з оцту
Основні види суші
Едо
Нігірідзусі
Макідзусі
Темакідзусі
Осідзусі
Тірасідзусі
Ролли:
Сяка Макі (роли навиворіт), Унагі рол, Каліфорнія, Філадельфія, Дракони, Аляска, Канадський рол, Канапе сето, Веселка, Макі Диско, Цезар, Ясай рору, Норіто рол, Кіото рол, Нідзі, Жовте море, Спайсі ролл, Унадзю Хоккайдо рулон, Футо макі.
Смажені ролли:
Американський рол, Модний рол, Італійський рол, Які Уміно Саті, Смажений рол з ананасом, Харумакі
Сашимі:
Сякен, Унагі, Тай, Магуро, Іка
Місо:
Місо-суп класичний, Суп морський вершковий, Кук-Су, Суп рибалки, Пук-Тяй, Сяке суп.
Суші:
Унагі, Сяке, Ебі, Амо Ебі, Тай, Хоккігай, Іка Мае, Кай есе, Сяке Канапе, Кані, Мікс Спайсі, Сяке Кунсай, Муки Ебі, Ісобі.
Нігірідзусі (нігірі-суші), Макідззусі (норимаки-суші), Темакідзусі (темаки-суші), Гункандзусі (гункан-суші), Ролл філадельфія, Ролл каліфорнія, Приготування японського омлету (томаго), Сікаї-макі (Квадратний з вугром (умаки), Кляр для темпуру, Овочі в клярі (ясай темпура), Морепродукти в клярі (темпура моріавасі), Соус Теріякі, Курка в соусі (теріакі торі теріяки), локшина удон (соба) з шиїтаке.
Заняття з курсів суші відбуваються у навчальному центрі (теорія та практика). На занятті у кожного слухача своє робоче місце. Після заняття готові суші можна забрати додому. Форма одягу – кітель або фартух, головний убір.
Косицький Віталий Єгорович
Ресторан «Піна» (європейська кухня), Кафе «Реприза» (європейська кухня), Ресторан «Тампопо» (японська кухня), Ресторан «Дольче» (італійська кухня), Працював із шеф-кухарями (із Швеції, Японії). Брав участь у шоу-програмах (виготовлення страв на TV).
Ніколайчук Олеся Анатоліївна
Кухар 5-го розряду. Ресторан італійської кухні «Дольче», ресторан французької кухні «Лямур» («Світова карта»), українсько-грузинський ресторан «Разгуляєво» («Світова карта»), кейтерингова компанія «Крістал», телепроект «Смачна країна».
Божемський Антон Вікторович
Кухар 5-го розряду, су-шеф. Ресторан «Mafia», ресторан «Сушія» (яп.кухня), ресторан «Містер-твістер», ресторан «Casta» (яп.кухня).
Чому
слухачі вибирають наш центр?
Сучасні рецепти
На курсах навчають приготуванню суші за сучасними рецетами та сучасною подачею страв.
Якісний материіал
Об'ємний та якісний навчальний матеріал з тисячами рецептів в особистому кабінеті слухача
Зручний час навчання
Навчання проводиться в пн, ср, з 10:00 до 13:00, з 18:30 до 21:30 та по суботах з 10:00 до 19:00
Частина продуктів у вартості
У вартість курсу входить рис, норі, локшина, гриби, соєвий соус, васабі, рисовий оцет.
Характеристика «Курсів сушиста»
- Кількість годин за курсом: 28 ак. год
- 1 заняття = 3 астр.год
- Кількість занять: 7 занять
- Час занять: 10:00 - 13:00, 18:30-21:30, 10:00-19:00
- Дні тижня: пн-сб
- Документ: Диплом український чи міжнародний, додаток до диплому
- 18.01.2025 с 10:00 до 13:00
- 25.01.2025 с 10:00 до 13:00
- 08.02.2025 с 10:00 до 13:00
- 15.02.2025 с 10:00 до 13:00
- 22.02.2025 с 10:00 до 13:00
- 08.03.2025 с 10:00 до 13:00
- 15.03.2025 с 10:00 до 13:00
- 22.03.2025 с 10:00 до 13:00
- 29.03.2025 с 10:00 до 13:00
- 12.04.2025 с 10:00 до 13:00
- 19.04.2025 с 10:00 до 13:00
- 26.04.2025 с 10:00 до 13:00
- 03.05.2025 с 10:00 до 13:00
- 10.05.2025 с 10:00 до 13:00
- 17.05.2025 с 10:00 до 13:00
- 24.05.2025 с 10:00 до 13:00
- 31.05.2025 с 10:00 до 13:00
- 07.06.2025 с 10:00 до 13:00
- 14.06.2025 с 10:00 до 13:00 Записатися на курс
Диплом Курсів сушиста
Дата початку занять Курсів сушиста
Галерея курсу "Сушист"
Ви задоволені курсами?
Відгуки слухачів
Пройшла навчання на кухаря-сушиста. Дуже задоволена навчанням. Курси повністю готують до роботи. Зараз влаштувалася на роботу в кафе і вже готую суші, роли, місло супи та салати. Рекомендую.
Дуже добрі насичені курси! Хотів освоїти японську кухню, щоб готувати у нашому ресторані суші. Навчанням задоволений. Рецептів багато. З групою дуже потоваришували і тепер спілкуємося. Було весело та добре. Викладач Віталій – майстер своєї справи. Дуже хороший досвідчений кухар. У багатьох ресторанах працював та багато знає нюансів.
Шукала курси сушистів, щоб далі працювати. Знайшла навчальний центр та поступила сюди на навчання у вересні. В жовтні я вже працювала сушистом в ресторані. Мені сподобалися курси. Дуже вдячна. Бажаю процвітання. Дякую
Як записатися
на курс?
Заявка
Заповніть форму на сайті
Дзвінок
Наш менеджер зателефонує Вам
Оплата
Оплатіть курс
в офісі або через банк
Навчання
Приїжджайте на курси!
Гарантія якості
Курс відповідає всім стандартам якості навчання. Викладачі-кухарі роз'яснюють та показують, як готувати японські страви. На заняттях багато практики.
Гарантія навчального центру
Ми дотримуємося не лише законів, а й людських відносин, тому при виникненні непорозумінь з боку слухача завжди вирішуємо проблему в найкоротший термін.
Курси сушистів
професійний курс 3 розряд
Пропозиція діє: