Курси барменів
професійний курс 4 розряд
Що ми будемо вивчати
Напої
Міксологію
Флейринг
Основи продажу
Карту вин
Обслуговування
Кавамашину
Альтернативу
HACCP
Готуватимемо коктейлі
Маргарита
Космополітен
В-52
Мохіто
Кривава Мері
Текіла Бум
Піна Колада
Текіла Санрайз
Дайкірі
Мартіні Драй
Куба Лібре
Викрутка
Американо
Обличчя Ангела
Авіація
Бакарді
Олександр
Біла Леді
Віскі сауер
Гланди мавпочки
Джин фіз
Джон Колінз
Веспер
та інші
Готуватимемо каву
Еспресо
Допіо
Трипло
Американо
Флет Вайт
Капучино
Макіато
Лате
Кон Панна
Бреве
Кава по Віденськи
Фредо
Айріш
Корето
Раф кава
Романо
Глясе
Моко
Марочино
Бічерін
Лате макіато
Пропозиція діє:
Обов'язково прочитайте програму навчання
Програма курсу "бармен 4 розряд"
Бар та барна справа
Історія виникнення барів, змішаних напоїв, слова «коктейль» (півнячий хвіст).
Інтер'єр та стиль бару.
Обслуговуючий персонал барів.
Пивний бар,
Винний бар,
Коктейль-бар,
Коктейль-хол
Експрес-бар,
Гриль-бар та ін.
Професійна етика бармена.
Професійні стандарти та вимоги.
Особливості організації обслуговування за барною стійкою, вимоги до бармена.
Стандарти зовнішнього вигляду для різних барів.
Особливості роботи на контакт - барі та сервіс - барі.
Основні правила «бездоганного обслуговування» бармена.
Огляд підприємств та перспективи зростання для бармена.
Словник спеціальних назв, що використовуються у барі
Робоче місце бармена
Барний посуд, види посуду, призначення, способи підготовки та зберігання.
Вивчення всіх основних предметів інвентарю бармена, який інвентар краще вибрати для різних стилів роботи, переваги та недоліки різних типів інвентарю
Обладнання бару: холодильник, мийка, льодогенератор, соковитискач, електроміксер (блендер), електрокавоварка, касова машина, ваги та ін.
Принципи розташування напоїв у барі.
Розташування напоїв у меню (винній карті) бару.
Барна стійка: верхня барна стійка, нижня барна стійка, вітрина, поділ (контактна + сервіс).
Як правильно утримувати пляшку та типи хватів пляшки
Правильна техніка наливу та використанням гейзерних пробок і без них
Як використовувати джиггер, щоб швидко та ефективно відміряти кількість налитого
Техніка роботи з барною ложкою.
Використання риммеру для прикрашання келихів
Відкриття бару
Прибирання бару
Меблі
Посуд
Сервірування барної стійки та бару
Додаткове обладнання
Взаємодія з іншими підрозділами
Кухня
Склад
Зал
Виконання замовлення на сервіс-барі
Час приготування
Формування
Готовність замовлення
Робота за стійкою
Організація обслуговування
Особливості етикету при обслуговування за барною стійкою та правила спілкування
Правила прийому та виконання замовлення у барі
Меню
Предмети сервірування
Виконання замовлення
Зоровий контакт
Види касових систем
Послідовність
Модифікатори
Процедура та правила розрахунку з гостем, готівкові та безготівкові форми розрахунку
Обов'язки бармена, що закриває
Звітність та зняття залишків
Особливості сервісу продажу за барною стійкою
Розуміння потреб гостя
Методи продажу.
Успішний продаж у барі — її складові.
Зовнішній вигляд напою.
Здатність бармена привернути чи відвернути увагу відвідувача.
Читання гостя.
Смачні слова
Особиста ефективність та Принцип 30/60/30
Як збільшити свій виторг і чай.
Командна праця
Робота над кількома замовленнями.
Товарний асортимент бару
Меню бару, винна карта
Підготовка товарного асортименту бару до продажу
Особливості зберігання товарів бару
Міцні алкогольні напої, лікери, настоянки та ін.
Відмінні характеристики міцних алкогольних напоїв
Торгові марки міцного алкоголю та способи подачі
Еволюція алкогольних напоїв та їх вплив на історію людства
Спиртове бродіння і як воно відбувається
Дистиляція. Історія процесу та застосування в сучасному світі
Що таке витримка алкогольних напоїв та як впливає бочка на напій
Навіщо застосовується купажування
Історія горілки. Міфи та стереотипи про горілку
Типи горілки та як вибрати якісний продукт
Особливості виробництва горілки
Коктейлі на основі горілки
Вино та його класифікація
Виробництво тихих вин, що впливає на якість вина
Як правильно зберігати вино, щоб не допустити псування
Подання вина та правила пропозиції вина гостю
Як відкрити пляшку
Як визначити, що вино неякісне і які бувають вади вина
Що таке шампанське
Основні типи ігристих вин світу
Основні типи кріплених вин та їх класифікація
Що таке солод. Навіщо і як роблять поєднання
Хміль та його використання у пивоварінні
Основні типи лагерів та елів. Відмінності та види пива
Влаштування пивного обладнання, правила налаштування та догляду за ним
Пурінг тест. Навіщо він потрібний і як наливати точно без джиггера
Робота з льодом. Напрацювання швидкісних навичок наливання напоїв
Напрацювання навички роботи з шейкером та стрейнером, як збити коктейль ефективно та красиво
Робота над поставою та посмішкою при обслуговуванні гостя
Коньяк. Історія напою. Особливості виробництва
Класифікація коньяків
Як правильно поєднувати напій із закускою і як правильно дегустувати коньяк
Арманьяк та його відмінності від коньяку
Піско. Чим перуанський напій відрізняється від чилійського
Граппа та особливості її виробництва
Кальвадос та інші види фруктових дистилятів
Дегустація
Коктейлі на основі бренді
Відпрацювання методів приготування коктейлів Білд, Стир та Фроулінг
Як правильно приготувати Коллінз та Лонг Айленд Айс Тів
Метод Стир, як найелегантніший метод приготування та правила його використання
Приготування коктейлів Тіні
Напрацювання красивого та правильного Фроулінгу
Приготування коктейлів способом Фроулінг
Історія напою. Основні країни виробництва
Шотландський віскі та його особливості
Регіони виробництва скотчу
Класифікація скотчу
Ірландський віскі та його відмінності від шотландського
Класифікація
Японський та канадський віскі. Особливості та традиції виробництва
Американський віскі та його історія
Класифікація американського віскі
Які келихи служать для подачі різних типів віскі
Дегустація
Коктейлі на основі віскі
Напрацювання методу та техніки роботи з шейкером
Як приготувати правильний фізз, приготування свого авторського напою
Емульгатори, що допомагає створенню піни під час збивання
Навіщо потрібний Драй шейк і як його використовувати
Приготування коктейлів Драй шейком
Історія лікерів та їх класифікація
Основні типи лікерів, їх смакові особливості та використання у коктейлях
Біттери. Що це таке та які вони бувають
Ароматичні гіркоти та їх використання
Вермути, класифікація та особливості виробництва
Абсент. Історія напою та його застосування в барі
Дегустація
Коктейлі на основі біттерів та вермутів
Як правильно використовувати мадлер та готувати смачний лимонад
Приготування Фроузен коктейлів у блендері
Як зробити сорбет
Правила подачі напоїв, що горять. Відпрацювання подачі та приготування коктейлів з вогнем
Техніка безпеки під час роботи з вогнем у барі
Ром, його історія та традиції. Стилі рому та його класифікація
Основні країни виробництва та відмінності ромів, що виробляються в них
Коктейлі на основі рому
Текіла та мескаль. Відмінності та особливості виробництва
Типи текіли та її класифікація
Правила подачі та способи подачі текіли
Коктейлі на основі текіли
Джин та його історія
Стилі джину та їх відмінності
Коктейлі на основі джину
Безалкогольні напої
Асортимент
Безалкогольні коктейлі та смакові характеристики
Способи та правила наливу та подачі безалкогольних напоїв
Шоу флейринг
Рухи з 1 та 2 шейкерами
Різновиди хватів
Рухи з однією та двома пляшками
Комбінування рухів шейкер + пляшка + налив (робота з рідиною)
Робота з посудом
Робота з льодом
Швидкісне змішування
Віскі
Відпрацювання методу приготування коктейлів Шейк
Лікери, біттери, вермути, абсент
Відпрацювання методів приготування коктейлів Мадл, Бленд та напої, що горять
Ром, джин та текіла
Флейринг
Основні види барів:
Робота бармена у барі
Обладнання та професійний інвентар барів
Практичне відпрацювання навичок використання барного інвентарю
Підготовка бару до роботи
Зустріч гостей
Каса
Закриття бару, передача зміни барменом
Продаж у барі
Асортимент бару
Асортименти міцних алкогольних напоїв бару
Технологія виробництва алкогольних напоїв. Горілка
Слабоалкогольні напої на курсах барменів
Ігристі вина та способи їх виробництва
Кріплені вина та їх історія
Пиво та які його типи зустрічаються у барах
Напрацювання швидкісної техніки роботи
Бренді та його типи
Барний посуд
Барний посуд та інвентар для приготування коктейлів
Міксологія: алкогольні коктейлі та мікс – дрінки
Класифікація коктейлів, види змішаних алкогольних напоїв
Хайболи, колінзи, фізи, дейзі, коблери, гроги, фікси, кулери, ег-ног, сангарі, тодді, риккі, глінтвейни, слінги, джулепи і т.д. Технологія та оформлення
Пунші, крюшони, глінтвейни. Сировина, технологія виготовлення. Оформлення. Коктейлі – оперитиви. Коктейлі – діджестиви. Їх класифікація: сауер, з вершками, кордіал, шаруваті, сміш, фліп, ойстер, фраппе та міст, фрозен
Способи приготування коктейлів - білд, шийк, ситр, бленд
Способи подачі коктейлів та мікс-дринків
Смакові характеристики коктейлів та мікс-дринків
Поєднання алкогольних напоїв, порції, співвідношення та правила складання коктейлів
Найпопулярніші мікс-дринки
Класичні коктейлі, модні шаруваті коктейлі
Добавки до коктейлів та прикраси
Добавки до коктейлів, спеції, сиропи та спеціальні суміші.
Прикраса коктейлів, фрукти та овочі, стандартні гарніри
Рецепти
Рецептури класичних коктейлів
Рецептури популярних коктейлів
Практичні заняття
Теорія
Що таке кава та її історія.
Типи кавового зерна, їх відмінності та сфера використання.
Пристрій кавомашини та кавомолки.
Інвентар бариста та як його використовувати.
Правила використання обладнання та інвентарю, дотримання гігієнічних норм.
Еспресо. Що таке екстракція та як вона впливає на смак.
Типи кавових напоїв.
Теорія збивання молока. Яке молоко вибрати та які параметри впливають на якість молочної піни.
Практика роботи з кавоваркою
Дегустація кави різної екстракції.
Як налаштувати кавомолку і на що впливає помел.
Відпрацювання кави.
Напрацювання навичок роботи з кавоваркою, приготування правильного еспресо.
Напрацювання навичок роботи з молоком та збивання молочної піни для капучино.
Вступ
Альтернативні методи приготування кави.
Як запропонувати альтернативну каву відвідувачам кафе/ресторану/бару.
Види альтернативної кави за способом приготування.
Аламбік, турка, джезва – кава по-східному;
Френч-прес;
Аеро-прес (зворотний та прямий);
Пуровер;
Клевер з клапаном;
Американ-прес;
Метод V60;
Каліта;
Фенікс;
Кемекс.
Приготування альтернативної кави двома методами екстракції:
Іммерсія (занурення)
Спосіб на кшталт Пуровера (проходження води через шар кави під дією сили гравітації).
Дегустація та порівняльний аналіз кави, приготованої у різний спосіб.
Історія питних закладів (Стародавній світ, Середньовіччі, Німеччина, Франція, Ірландія, Україна)
Відмінності, вимоги, спеціалізація, національні особливості, вузькоспеціалізовані.
«Люкс»; «Вища»; «І» та «ІІ» категорії.
Зонування.
Дизайн та стиль.
Інтер'єр та меблі
Обладнання та інвентар, столова білизна, порцеляновий та скляний посуд, столові прилади, посуд з металу та мельхіору.
Обладнання сервізної, мийки та виробничих приміщень.
Меню – його значення. Види меню. Правило складання меню.
Основні посади.
Обслуговуючий персонал.
Роль метрдотеля.
Роль бармена-баристи. Обов'язки та вимоги. Підготовка.
Директор, адміністратор чи менеджер.
Структура управління
Касові апарати
Переваги та недоліки комп'ютеризованих касових апаратів
Розрахунки з відвідувачами
Розрахункові документи
Прийом платежів за платіжними картками
Інформування покупців про ціни
Системи контролю продажу
Основні поняття продовольчої безпеки та загальні принципи харчового законодавства.
Правові основи технічного регулювання, огляду та контролю у закладах громадського харчування.
Етапи впровадження та принципи системи HACCP. Практичні аспекти впровадження системи безпеки харчової продукції у закладах громадського харчування.
Відповідальність за порушення норм HACCP.
Законодавство та нормативні документи у галузі безпеки продукції.
Історія появи ресторанів та кафе
Типи та категорії ПОП
Структура та організація ресторану, кафе, кав'ярні
Персонал
Каса
Основні принципи системи HACCP, законодавство у системі безпеки продукції:
Декілька занять з курсу це теорія. Викладач розповість про роботу у ресторані, пабі, кафе.
Основні заняття проводяться у барній справі та міксології. Ви вивчите алкогольні напої та навчитеся робити коктейлі, починаючи від класичних та закінчуючи напоями нової ери.
Також будуть заняття присвячені роботі баристи у ресторані, кафе чи кав'ярні. Ви будете вчитися готувати еспресо та напої на його основі.
Кожен слухач зможе приготувати багато рецептів коктейлів, кавових напоїв, відпрацювати ідеальний помел кави, навчитися обслуговувати гостей.
Наприкінці заняття слухачі дегустують напої.
Заняття відбуваються у навчальному центрі (теорія та практика). Форма одягу – зручна
Після закінчення навчання – працевлаштування до ресторанів Києва, паби, кафе (за бажанням).
Спека Дмитро Ігорович
Старший бармен, директор ресторану. Досвід роботи в ресторанах: «Respect Hall Resort & Spa» 4*, Ялта. Керівник ресторану. Ribera Resort and Spa 5*, Євпаторія. Керівник ресторанної служби. «Rixos Mriya Resort & Spa» 5*, Керівник ресторанної служби Більярдний клуб «ДОН», Київ, Старший бармен.
Ревенко Тетяна Станіславівна
Директор ресторану, бармен. Досвід роботи: Кафе «Такі Страві», керуючий; ТОВ «Кофеїн», Директор київських кав'ярень; ТОВ «Зеленый Гай» кафе «Дніпро», керуючий; ресторан «Штаб-Квартира», в.о. директора, ст. адміністратор; ТОВ «Півкофф» кафе «Кавярня», Р/к «River Palace», бармен-бармена;
Чому
слухачі обирають наш центр?
Сучасні рецепти
На курсах навчають готувати за сучасними рецептами та красиво оформлювати напій
Якісний матеріал
Об'ємний та якісний навчальний матеріал з рецептами в особистому кабінеті слухача
Зручний час навчання
Навчання проводиться по буднях (вівторок, четвер) +субота з 10:00 до 13:00, з 13:00 до 16:00, з 16:00 до 19:00, з 18:30 до 21:30, + субота ( з 10 до 16), можливий індивідуальный графік
Працевлаштування
Виробнича практика (за бажанням) та працевлаштування в ресторани, паби Києва.
Характеристика «Курса бармен 4 розряд»
- Кількість годин в курсі: 64 акад. год
- 1 заняття = 3 астр.год
- Кількість занять: 16 занять
- Час занять: 10:00-13:00,13:00-16:00, 16:00-19:00, 18:30-21:30
- Дні тижня: вівт, чет, (за розкладом) + субота
- Документ: Диплом 4 розр українский чи міжнародний, додаток до диплому
- 21.11.2024 с 10:00 до 13:00
- 21.11.2024 с 13:00 до 16:00
- 21.11.2024 с 18:30 до 21:30
- 25.11.2024 с 10:00 до 13:00
- 25.11.2024 с 18:30 до 21:30
- 28.11.2024 с 10:00 до 13:00
- 28.11.2024 с 18:30 до 21:30
- 30.11.2024 с 10:00 до 13:00
- 02.12.2024 с 10:00 до 13:00
- 02.12.2024 с 18:30 до 21:30
- 05.12.2024 с 10:00 до 13:00
- 05.12.2024 с 18:30 до 21:30
- 09.12.2024 с 10:00 до 13:00
- 09.12.2024 с 18:30 до 21:30
- 12.12.2024 с 10:00 до 13:00
- 12.12.2024 с 18:30 до 21:30
- 16.12.2024 с 10:00 до 13:00
- 16.12.2024 с 18:30 до 21:30
- 19.12.2024 с 10:00 до 13:00
- 19.12.2024 с 18:30 до 21:30
- 23.12.2024 с 10:00 до 13:00
- 23.12.2024 с 18:30 до 21:30
- 06.01.2025 с 10:00 до 13:00
- 08.01.2025 с 10:00 до 13:00
- 13.01.2025 с 10:00 до 13:00
- 15.01.2025 с 10:00 до 13:00
- 20.01.2025 с 10:00 до 13:00
- 22.01.2025 с 10:00 до 13:00
- 27.01.2025 с 10:00 до 13:00
- 29.01.2025 с 10:00 до 13:00
- 03.02.2025 с 10:00 до 13:00
- 05.02.2025 с 10:00 до 13:00
- 10.02.2025 с 10:00 до 13:00
- 12.02.2025 с 10:00 до 13:00
- 17.02.2025 с 10:00 до 13:00
- 19.02.2025 с 10:00 до 13:00
- 24.02.2025 с 10:00 до 13:00
- 26.02.2025 с 10:00 до 13:00
- 03.03.2025 с 10:00 до 13:00
- 05.03.2025 с 10:00 до 13:00
- 10.03.2025 с 10:00 до 13:00
- 12.03.2025 с 10:00 до 13:00
- 17.03.2025 с 10:00 до 13:00
- 19.03.2025 с 10:00 до 13:00
- 24.03.2025 с 10:00 до 13:00
- 26.03.2025 с 10:00 до 13:00
- 31.03.2025 с 10:00 до 13:00
- 02.04.2025 с 10:00 до 13:00
- 07.04.2025 с 10:00 до 13:00
- 09.04.2025 с 10:00 до 13:00
- 14.04.2025 с 10:00 до 13:00
- 16.04.2025 с 10:00 до 13:00
- 21.04.2025 с 10:00 до 13:00
- 23.04.2025 с 10:00 до 13:00
- 28.04.2025 с 10:00 до 13:00
- 30.04.2025 с 10:00 до 13:00
- 05.05.2025 с 10:00 до 13:00
- 07.05.2025 с 10:00 до 13:00
- 12.05.2025 с 10:00 до 13:00
- 14.05.2025 с 10:00 до 13:00
- 19.05.2025 с 10:00 до 13:00
- 21.05.2025 с 10:00 до 13:00
- 26.05.2025 с 10:00 до 13:00
- 28.05.2025 с 10:00 до 13:00 Записатися на курс
Диплом "бармена 4 розряду"
Дати початку занять "бармен 4 розряду"
Галерея курса "Бармен 4 розряду"
Ви задоволені курсами?
Відгуки слухачів
Декілька років тому вирішив поміняти професію. Пішов на курси барменів і ось уже кілька років працюю барменом і радую відвідувачів нашого ресторану смачними та гарними напоями. Робота дає можливість добре заробляти та почуватися впевненим у завтрашньому дні. Рекомендую.
Дуже давно мріяв навчитися робити коктейлі. Пішов вчитися на ці курси та повністю змінив професію. Зараз я готую коктейлі не лише для сім'ї. Я готую їх для відвідувачів нашого ресторану і вони в захваті.
Вирішила навчитися роботі бармена і знайшла цю школу. Навчання було цікавим. Вивчали алкогольні та слабоалкогольні напої, дегустували. Робили чудові та смачні коктейлі, вчилися обслуговувати гостей на 5+ та виконувати план продажу у барі. Дякуємо
Як записатися
на курс?
Заявка
Заповніть форму на сайті
Дзвінок
Наш менеджер зателефонує для з'ясування деталей
Оплата
Оплатити курс можна в офісі
або карткою на сайті
Навчання
Отримайте розклад та приїжджайте на навчання до нас!
Гарантія якості
Курс відповідає всім стандартам якості навчання. Викладачі-бармени роз'яснюють та показують, як робити напої та прикрашати їх. На заняттях багато практики.
Гарантія навчального центру
Ми дотримуємося не тільки законів, а й людських відносин, тому при виникненні непорозумінь з боку слухача завжди вирішуємо проблему в найкоротші терміни.
Курси барменів
професійне навчання 4 розряд
Пропозиція діє: